Ce înseamnă Enterprise SEO și care sunt tendințele pentru 2022

De catre
Publicat in
25 noiembrie 2021
4 min
Ce înseamnă Enterprise SEO și care sunt tendințele pentru 2022

Știm cu toții cât de importantă este strategia de SEO pentru creșterea companiei în mediul digital. Fiind cel mai rentabil mod prin care clienții potențiali pot să descopere produsele și serviciile tale, SEO a devenit un instrument strategic esențial pentru promovarea companiilor, indiferent de domeniul de activitate al acestora.

Știm de asemenea și că este destul de dificil să ții pasul cu schimbările și update-urile de la Google pentru algoritmii săi în ceea ce privește indexarea cât mai bună a site-urilor.

SEO devine și mai important de aplicat în cadrul companiilor care dețin mii de pagini întrucât strategia trebuie aplicată într-un mod uniform pentru a avea succes.

Așa s-a dezvoltat Enterprise SEO sau SEO pentru întreprinderi , în traducere liberă, care poate fi definit ca un set de strategii de optimizare a site-ului în motorul de căutare și care vizează îmbunătățirea prezenței organice a unei companii mari în mediul digital. Companiile care au mii de pagini pe site-urile lor web necesită echipe SEO specializate și strategii la nivel înalt pentru a genera un trafic susținut. Echipele SEO pentru întreprinderi oferă sfaturi practice care ajută la îmbunătățirea veniturilor organizațiilor mari și au o abordare scalabilă și strategică pentru dezvoltarea afacerii.

De aceea, recomandarea mea este ca întotdeauna să lucrezi alături de specialiști care sunt la curent cu ultimele tendințe și care îți pot oferi o strategie completă și personalizată pe specificul și mărimea activității tale.

Cum suntem deja aproape de finalul lui 2021, se conturează din partea specialiștilor în domeniu 4 tendințe esențiale pentru implementarea SEO în 2022 pe care cu siguranță ar trebui să le iei în considerare și pentru compania ta.

1. Ține pasul cu actualizările de căutare, cele mai bune practici și schimbările algoritmilor pentru motoarele de căutare

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă specialiștii SEO este să țină pasul cu schimbarea. Google are frecvent update-uri care aduc mereu noutăți și care impun alte și alte strategii de SEO.

2021 a fost anul ”căutărilor accelerate” iar update-urile importante ca Page Experience și Core Web Vitals au redat o importanță foarte mare pentru SEO din punct de vedere tehnic.

De asemenea, Google a introdus Multitask Unified Model (MUM) prin care se vizează reducerea conținutului care nu este de calitate.

Astfel, conținutul și nevoia de relevanță contextuală au crescut în importanța implementării unui SEO de calitate iar specialiștii au pus accentul pe crearea unui conținut de încredere asociat cu marca și compania pentru a rămâne în topul căutărilor.

Actualizarea Google Spam de la începutul acestei luni completează și ele această abordare. Este clar că la o asemenea viteză de schimbare, cei care se ocupă cu strategiile de SEO la nivelul întregii companii trebuie să apeleze la tehnologie pentru a-i ajuta să țină evidența schimbărilor, să răspundă rapid și să ia măsuri.

Iar cea mai bună modalitate de a face față schimbărilor este de a asigura o abordare proactivă a conținutului și de a folosi tactici specifice de SEO tehnic utilizând Core Web Vitals.

Iată pe ce ar trebui să te concentrezi:

- creare de conținut: concentrează-te pe pe pagini și conținutul categoriei (în special pentru site-urile de comerț electronic)

- structura site-ului tău, inclusiv pe arhitectura și modul de navigare în cadrul acestuia

- viteza de încărcare a paginilor atât pe mobil cât și pe desktop

- tehnologie, informații în timp real și automatizare

2. Acordă o importanță mai mare inteligenței artificiale

Deși inițial specialiștii de SEO vedeau inteligența artificială ca o amenințare pentru joburile lor, au înțeles în scurt timp că aceasta ajută cu adevărat mărcile și companiile pentru a rămâne în paginile superioare de căutare și pentru a se adapta mult mai rapid schimbărilor și algoritmilor Google.

În 2022 pentru Enterprise SEO inteligența artificială va fi esențială în scalarea afacerii. Dincolo de faptul că aceasta contribuie la economisirea resurselor, având grijă de automatizarea de rutină și repetitivă, îți va salva timp pentru ca tu să te concentrezi pe partea de creativitate, strategie și aliniere digitală – toate trei fiind aspecte esențiale pentru îndeplinirea obiectivelor de SEO ale companiei tale.

Pentru 2022, pune accentul pe 3 niveluri importante în ceea ce privește automatizarea și inteligența artificială:

a. Monitorizare și detectare

  • Anomalii în rezultatele SERP
  • Ranking și trafic
  • Linkuri și backlinkuri
  • Audit SEO

b. SEO manual

  • Colectare de date
  • Cercetare avansată pentru cuvintele cheie
  • Sursa linkurilor
  • Optimizarea conținutului

c. Informații și acțiuni automatizate

  • Analiza unui volum de seturi de date mai mare în timp real
  • Audit de conținut
  • Remedieri de erori de site și linkuri
  • Luarea deciziilor în timp real

3.Importanța tot mai mare a datelor despre căutări și cuvinte cheie

Tendințele și preferințele consumatorilor sunt reflectate în modul în care aceștia efectuează căutările. Astfel pentru a crea un conținut relevant pentru compania noastră trebuie să folosim cuvinte cheie care se află în topul căutărilor utilizatorilor în ceea ce privește domeniul în care activăm. În consecință, datele despre aceste căutări și cuvintele cheie folosite caută o importanță din ce în ce mai mare în ceea ce privește eficiența campaniilor de SEO implementate.

Seturile de date obținute despre aceste căutări nu numai că te vor ajuta să înțelegi mai bine preferințele și comportamentul de achiziție al clienților tăi, dar sunt extrem de valoroase pentru a descoperi anumite nevoi ale acestora în legătură cu produse sau servicii. Evident că aceste informații te vor ajuta pe termen lungnu numai pentru a convinge clienții să cumpere produsele tale și să îți crești profitul, dar te pot ajuta și să îți dezvolți portofoliul pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora.

Iată cum te pot ajuta în mod concret seturile de date:

  • îți vei crește brand awarness-ul
  • îți furnizează informații pentru dezvoltarea de noi produse sau caracteristici ale acestora pentru a îndeplini nevoile clienților
  • te ajută să implementezi campanii de marketing digital care vor genera leaduri și trafic crescut pe site
  • poți crea conținut relevant pentru clienții tăi

4. Integrarea SEO cu PPC (publicitatea plătită)

Traficul site-ului tău este generat prin două modalități importante: SEO (trafic organic prin implementarea tacticilor de SEO: optimizare pagini site, conținut original și personalizat) și PPC (trafic realizat prin prin publicitate plătită).

Este clar că aceste două metode ar trebuie să lucreze împreună sau să se completeze una pe alta atunci când e cazul pentru a-ți îndeplini atât obiectivele de marketing digital cât și cele de business.

Poți să folosești seturile de date SEO pentru a seta campaniile PPC, poți să folosești campanii punctuale de PPC atunci când traficul organic are scăderi și poți folosi informații din ambele instrumente pentru a-ți crea o strategie de marketing digital susținută.

Așadar, ține cont ca în 2022 ca în strategia ta de marketing digital să integrezi ambele instrumente, întrucât doar așa vei atrage cu adevărat clienți potențiali interesați cu adevărat de ceea ce le oferi.

O singură platformă - Soluția completă pentru strategia ta de conținut

Împreună cu partenerii noștri, îți punem la dispoziție toate resursele. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online.

Articole recente